Internet of things IoT

Azure IoT Uygulamaları- Azure IoT LAB Uygulamalarına Başlarken – Bölüm 4

Bir önceki makalemizde, IoT Hub özelinde kuyruk yapısını ve cihaz uç ve yönlendirme yapısını ele aldık. Bu makalemiz içerisinde cihazların kimlik bilgilerinin yönetimi ve cihaz bağlantılarının çıktılarını simule etme ve kod desen yapısının temellerini ele alacağız.

 

Donanım seviyesinde cihazlarınızı simule etmek, cihaz satın almadan, cihaz çıktılarını ve kod yapısının çalışmasını doğrulamak için “ SetupDeviceExplorer.msi” aracını Microsoft kaynaklı sitelerden indirebilirsiniz. Kurulumu tamamlandıktan sonra, uygulama sayesinde cihaz simulasyon kod yapısını deneyebilirsiniz.

 

clip_image002

 

3 numaralı adımda ki Primary key ID’yi kopyalayarak, device twin simulatörde “hub connection” test için kullanacağız. Uygulama tabanlı olarak bağlantının içerik ve ağ geçidinin içerik kontrolünü yapacağız. Aşağıdaki adımla tek ekran da özetlenmiş halini bulabilirsiniz.

clip_image004

 

Cihazın yönetim için platform ile olan bağlantı ve yönetim yapısını test etmek için “string” tabanlı yönetim “sytax” ı nı oluşturup test etmelisiniz. İlgili işlem adımları aşağıda özetlenmiştir.

clip_image006

 

Başarılı şekilde çalıştırdıktan sonra, cihaz için simule ettiğiniz profiin, Azure IoT portal üzerine upload edildiğini kontrol etmek için aşağıdaki işlem adımlarını kontrol ediniz. Temel cihaz bağlantı testleri için çok önemli bir bağlantı aracıdır.

clip_image008

 

Bağlantı yapısı sorgu yapısı için “connection string” yazmanız gereklidir, bu tanıma uygulama seviyesinde ihtiyacımız var.

clip_image010

 

 

Bağlantı fonksiyonunu API ve Javascript dili ile entegre etmeli ve ardından bağlantı yapısının çıktısını almalısınız.

clip_image012

 

Çıktının başarılı olduğunu test edip çıktyı ve fonksiyonu tamamlamak için aşağıdaki işlemleri takip ediniz.

clip_image014

 

Bu çıktıların bağımsız ele alınması gereklidir. Kurulacak olan platformun simulasyonu, demo, pilot ve ürün ortamına çıkartılması müşteri ortamındaki envanter ve isterler doğrultusunda çeşitlilik gösterecektir.

Simülasyon, test, cihaz kod bağlantı yapılarının anlaşılması ve temel birçok detaya hâkim olarak aktardığımız bu çıktıların faydalı olması dileğimle.

Keyifli Okumalar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu