Microsoft System Center Yönetim Ailesi

Time Zone Güncellemesinin SCCM Üzerinden Application Olarak Dağıtılması

Bu yazıda KB3192321 Time Zone güncelleme dosyalarının SCCM üzerinden sizler için hazırladığım Application paketi ile nasıl dağıtılabileceğini anlatacağım.

Güncellemeyi SCCM ya da WSUS üzerinden dağıtmanız mümkün. İlgili yazıya buradan erişebilirsiniz. Bu yöntem de alternatif olarak ya da internet erişimi olmayan networklerde süreci hızlandırmak adına ihtiyaç duyulması halinde kullanılabilir.
Normal şartlarda güncelleme yüklendiğinde yükleme yapılan sistemde Time Zone Bilgisi +2 İstanbul değil ise güncellemeyi yüklemek yeterli olmamaktadır. Ek olarak Time Zone olarak’ da İstanbul seçilmesi zorunludur. Bu paket hem güncellemeyi yüklüyor hem de sistemin Time Zone değerini +3 olarak değiştiriyor.

Bilgilendirme: Güncellemeleri bu yazımdaki gibi WSUS ya da SCCM üzerinden dağıtmanızın bu yazıdaki işlem ile bir çakışmaya neden olması söz konusu değildir. Her iki dağıtımın yöntemini aynı anda kullanabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI: İşlemlere başlamadan önce ortamınızda GPO ile ya da SCCM üzerinden dağıttığınız. REG dosyası, VBScript, vbg yöntemler varsa o dağıtımları durdurunuz.

Bu işlem sadece aşağıdaki işletim sistemleri için geçerlidir. Windows 10 işletim sistemi için güncellemenin nasıl dağıtılacağına buradan erişebilirsiniz.

·        Windows Server 2012 R2

·        Windows Server 2012

·        Windows 8.1

·        Windows Server 2008 R2 Service Pack1 (SP1)

·        Windows 7 SP1

·        Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2)

·        Windows Vista SP2

UYARI: Paketi Server 2012R2, Server 2008, Server 2008R2, Windows 7, Windows 8.1 işletim sistemleri üzerinde test ettim sorun yaşamadım. Sizde ortamınıza dağıtmadan önce birkaç bilgisayarın olduğu bir Device Collection’a gönderim yaparak test ettikten sonra yaygınlaştırınız.

Bilgilendirme: Bu güncellemeler sistemin yeniden başlatılmasına gerek duymuyor. Ancak sunucunun verdiği hizmete göre Time Zone bilgisinin değiştiğini uygulamalarınızın ya da Web Servislerinizin anlaması için sistemi yada servisi yeniden başlatmanızı öneriyorum.

Application Paketinin Import Edilmesi:

1.      Paketi aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.
İNDİR

2.      İnen “TimeZone+3HotfixApplicaiton.zip” isimli dosyayı extract ederek içinden çıkan klasörü SCCM üzerinden uygulamaları dağıttığınız klasöre kopyalayınız. Örnek ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

clip_image002

3.      SCCM konsolunu açınız ve Application bölümüne gelerek sağ tık “Import Application” komutunu tıklayınız.

clip_image004

4.      Açılan sihirbaza dosyayı kopyaladığımız yerdeki “TimeZoneHotfixAplication.zip” göstererek devam ediyoruz. UNC Path olarak göstermek zorundayız.
Örnek : \\Sccm\cm_source$\Application\TimeZone+3HotfixApplicaiton\TimeZoneHotfixAplication.zip

clip_image006

clip_image008

clip_image010

5.      Paketimizin import işlemi tamamlandıktan sonra “Distribute Content” komutu ile DP’lere dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

clip_image012

clip_image014

Aşağıdaki alandan var ise DP Group, yok ise DP seçeneği ile DP’lerinizi ekleyerek devam edin.

clip_image016

clip_image018

6.      Paketin Tüm DP’lere gönderim işlemin başarılı olduğunu kontrol edin.

clip_image020

7.      Uygulama dağıtıma hazır. Pakete sağ tık “Deploy” diyerek dağıtımı yapabiliriz.

clip_image022

Device Collection olarak “All Desktop and Server Clients” seçimi yapılabilir. Paket hangi sistemlere kurulum yapacağını bildiği için sorun yaşamayacaksınız. Ama istemezseniz başka collection’a da dağıtımı yapabilirsiniz.

 

clip_image024

clip_image026

clip_image028

clip_image030

Kullanıcıya bildirim çıkmasını istemiyorsanız resimdeki kırmızı çerçeveli alanı aşağıdaki şekilde değiştirerek devam edebilirsiniz.

clip_image032

clip_image034clip_image036clip_image038

Tüm işlemler tamamlandı. Ajanlar politikayı aldıkları anda güncellemeyi yükleyecekler.

clip_image040

clip_image042

NOT: Bu işlemden sonra bilgisayarın Time Zone bilgisi +3 Istanbul olmaktadır. Yurt dışında bilgisayarları olan kurum/işletmelerin dağıtım yaparken bu hususa dikkat etmelerini öneririm.

Sertaç TOPAL

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu