Hewlett Packard Enterprise HPE

HP 3PAR Disk Doluluk Sorun Çözümü


VMware üzerinde bulunan sanal makinelerinizin alanını hesapladığınızda 3PAR üzerindeki alan ile birbirini tutmayabilir. Bunun nedeni 3PAR Storage üzerine yazılıp sonradan silinen verilerinizdir. Silinen verilerinizi temizlemek için yapmanız gereken boş alanlara 0 yazarak tekrar boş konuma getirmenizdir. Sdelete çalışması ile aynı olan bu çalışmada işletim sisteminde disk alanı açmak yerine sunucu Storage alanı üzerinde yapacağız.

Bunun için öncelikle ESXi üzerinde SSH bağlantısını açmalısınız. vSphare Client üzerinde ESXi / Configuration / Software /Security Profile /Properties menüsünden SSH servisini açabilirsiniz.

clip_image002

SSH servisini açtıktan sonra Datastore isimlerini kontrol edelim. 3PAR üzerindeki her Datastore alanı için komutları düzenleyelim.

clip_image004


Yazmamız gereken komutları Datastore isimlerine göre düzenledim.

clip_image005

Birden fazla hostunuz var ise sadece birinde bu işlemi yapmanız yeterlidir. Bu işlem 4-5 saatinizi alacaktır.

clip_image006

clip_image008

SSH bağlantısını tekrar kapatarak 3PAR Management Console’u açıyoruz. Provisioning / Storage System / MyStorage / CPGs altında Compact CPG işlemi ile her LUNs için Consolide etmemiz gerekiyor. Eğer resimdeki gibi aktif olmadıysa 3Paradm kullanıcısı ile bağlanmamış olabilirsiniz. Yada 3PAR Management sürümünüz 3PAR sürümü ile eşdeğer olmayabilir. 3PAR Management Console un uygun sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bu işlemlerde yine 4-5 saatinizi alacaktır.

clip_image009

Daha sonra Provisioning / Storage System / MyStorage menüsüne sağ tıklayarak Tune System menüsünü seçmeniz ve aynı ayarlar ile Ok diyerek uygulamanız gerekiyor.

Bu işlemlerin ardından HP 3PAR 7200 Storage üzerinde %93 olarak gözüken doluluk oranını %73 oranına indirip 7 tb alan açtık.

Saygılarımla,

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu