Güvenlik

WatchGuard Üzerinde Mail Ek Dosyalarının Düzenlenmesi


WatchGuard’da bir POP3 kural oluşturma ve kural içinde eklerin alacağı actionları nasıl düzenleyebileceğimize dair bilgileri bu makalemizde adım adım göreceğiz.


 


Watchguard da ilk kurulum esnasında  FTP, Watchguard Web UI ,Ping, Watchguard, Outgoing Policy leri otomatik olarak gelir ve diğer policyleri Watchguard  bizim tanımlamamızı ister.


 


 


image001


 


 


Öncelikle maillerin gönderilip alınması için e-posta iletişim protokolü olan  Pop3 (Post Office Protocol 3) policy sini eklememiz gerekiyor.  Bunun için Edit > Add Policy yada üst kısımdaki  image002 butonuna tıklamalıyız. Karşımıza Add Policies ekranı çıkacaktır. Bu  ekrandan Proxies altındaki POP3-proxy  yi seçiyoruz. Add.. butonuna bastıktan sonra bu prox nin içine girebiliriz.


 


 


image003


 


 




Karşımıza çıkan ekranda From ve To kısmında nerden nereye gideceğini belirliyoruz.Any-Trusted İçeriden Any-External Dışarıya  gidecek maillerle igili bir kural oluşturacağız anlamına gelmektedir.


 


 


image004


 


 


Properties kısmına girip View/Edit  Proxy butonuna tıklamamız gerekiyor .


 


 


image005


 


 


Attachments ın altında  filenames kısmına geldiğimiz de hangi tip maillerin attach edildiğini görmekteyiz. If Match kısmında yukarı kısımda yazılan maillerin  Allow edildiğini No Match kısmında da bunlarla eşleşmeyen mail uzantıların strip edildiğini göstermektedir. Mail attch lerin allow edilmesi için Pattern kısmına mail uzantıların girilip eklenmesi  gerekmektedir.


 


 


image006


 


 


*.xlsx, *.docx, pdf  gibi uzantıların eklenmesi ile bu attachlerde çıkacak sorun giderilmiş olacaktır. None matched kısmını da Strip yerine Allow ile tüm dosya uzantılarına izin vermiş, AV Scan a getirirsek geri kalan uzantıların antivirüs taramasından geçmesi gerektiğini söylemiş oluruz. Content Types kısmında da mail headerinda bulunan yine bu tip uzantıları kullanan programlar için izin verebiliriz.  OK tıkladığımızda bu policy i eklemiş olacağız.


 


 


image007


 


 


Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için configürasyonu Firebox a kaydetmeyi unutmayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu