Güvenlik

Watchguard Edge Series Fireware Update

Bilindiği üzere birçok cihazda olduğu gibi, firewall cihazlarının da yazılımlarının, yeni çıkan uygulamalara uyum sağlamak, mevcut uygulamalar sırasında oluşan problemleri gidermek veya performansı arttırmak için güncellenmesi gerekir. Bu yazılımlar bazen mevcut yazılıma bir yama olarak küçük, bazen de köklü değişikliklere sebep olabilir.

Tabiî ki Watchguard da bu sebeplerden dolayı yazılım güncellemeleri sık sık yayınlamaktadır. Bizde Firebox edge series te bu işlemin nasıl yapıldığına bakalım..

Öncelikle www.watchguard.com sitesinden login kısmına giriyoruz.

 

image001

 

Support – Software – download kısmından ilgili modelli seçtikten sonra continue seçeneğini seçiyoruz. 

image002 

Gelen ekranda modelimiz seçip devam ediyoruz.

 

image003

 

Karşımıza Firebox edge ile ilgili kullanabileceğimiz yazılımlar geliyor.  Ben cihazımın yazılımını Edge serisinin 10.2.6 versiyonuna yükseltmek istiyorum ve ilgili dosyayı seçiyorum.

 

image004

 

İlgili dosyayı download ediyoruz. 

image005

 

Download ettiğimiz “ edge_10_2_6.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra lisans sözleşmesini kabul etmek zorundayız.

 

image006 

 

Dil seçeneğini english olarak seçtikten sonra karşımıza gelen login penceresine Firebox cihazımızın IP adresini ve yönetim için vermiş olduğumuz kullanıcı adı ve şifresini giriyoruz.

image007

 

image008

 

Program sırası ile Yüklenecek dosyaları kontrol ettikten sonra eğer bir sorun görmez ise cihazımızın Flash belleğine ilgili dosyaları yazmaya başlayacak.

 

image009 

 

image010 

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra geçici dosyaları silecek ve güncelleme işlemini bitirecektir. 

 

image011

 

Artık cihazımızın yazılımını 10.1 versiyonun dan 10.2.6 versiyonuna geçirmiş oluyoruz. Böylece 10.1 versiyonunda bulunan ve tespit edilmiş sorunlardan kurtuldum ve 10.2.6 birlikte gelen eklentilerden de yararlanmış oluyoruz.

 

image012

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu