Exchange Server

Exchange 2010 Public Folder Oluşturulması ve Database Boyutunun Belirlenmesi

 

Public foldar’ lar exchange gibi mail sistemlerinde kişilerin ortak olarak kullandığı ve üzerinde çeşitli yetkilerle düzenlemeler yaptığımız klasörlerdir. Bunları nasıl oluşturacağımızı ve public folder’ ın database’ inin boyutunun nasıl belirlendiğini anlatmaya çalışacağım.

 

İlk olarak;

 

 

image001

 

 

1) Exchange Managment Consola açtıktan sonra sol tarafta bulunan menüden Toolbox’ a tıklıyoruz.

 

image002

 

 

 

2) Toolbox’ a tıkladığımızda orta kısımda açılan tool’ lardan Public Folder Managment Console’ çift click ile giriyoruz.

 

 

image003

 

 

3) Açılan bu pencere ortak klasörlerin yönetildiği penceredir. Açtığınızda iki tane seçenek bulunmaktadır. 1- Default Public Folder 2-System Public Folder

 

 

image004

 

 

4) Yeni bir Folder oluşturacağız, bunun için Default Public Folder üzerine gelerek sağ click diyoruz ve New Public Folder diyoruz.

 

 

image005

 

 

5) Sıra geldi folder oluşturmaya gördüğünüz üzere New Public Folder penceresinde ilk adım folder’ ımıza isim veriyoruz. Path kısmına bi rşey giremezsiniz Default oluşturduğumuz üzere kendi default konumuna oluşturmaktadır. Ve Next diyerek diğer geçiyoruz.

 

 

image006

 

 

6) Göründüğü üzere Public Folder’ ımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Finish diyerek bitiriyoruz.

 

 

image007

 

 

7) Şimdi oluşturduğumuz folder’ ın üzerine sağ click properties (özellikler) açılmalıdır.

 

 

image008

 

 

8) Properties menüsünde bulunan Limits sekmesine geliyorsunuz. Burada bulunanları açıklıyım ilk olarak.

 

a- Use database quota defaults : Eğer varsayılan default belirli olan veritabanı boyutu kullanılmak isteniyorsa aktif edilmelidir.

 

b- Issue warning at (MB) : Sistem yönetici tarafından belirlenen boyuta geldiğinde uyarı vereceğini belirtir ve MB cinsinden belirlenmelidir.

 

c- Prohibit post at (MB) : Gene aynı şekilde yönetici tarafından belirlenen boyuta gelindiğinde folder’ a mail gönderilemeyeceğini gösteren özelliktir.

 

ç- Maxsimum item size (KB) : Ortak klasöre gelecek olan öğenin maxsimum nekadar boyutu olacağına dair sınır belirlenmesi gerekiyor ise buradan belirlenir.

 

d- Deleted item retantion : Bu seçenek folder’ dan silinen öğelerik kaç gün tutulacağını belirlemek için kullanılır. Burda default olarak kullanılıcak ise chek’ li olmalıdır.

 

e- Age Limits : Folder’ ın replikasyon için süreyi belirlediğimiz yerdir.

 

 

image009

 

 

9) Ben burada folder 450 MB geldiğinde sistem yöneticisine bilgi vermesini, 470 MB geldiğinde buraya mail gönderilmesini engellemesini ve gelen öğenin maxsimum 5 MB olmasını istiyorum,  Folder’ dan silinen öğenin 5 gün daha saklanmasını ve 5 gün’ de bir replikasyon yapmasını istiyorum.

 

 

Oluşturduğumuz Ortak Klasörümüz şartlarını belirlemiş olduk sumarım açıklayıcı olmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu