Exchange Server

Exchange 2007’de Tum Maillere Disclaimer Uygulanması

 

Hemen hemen tüm firmalar mail gönderirken kendine özgü bir standart kullanır ve bu standardı tüm mailbox’larda uygular. Nedir bu? Belli bir metin vardır, yahut bir ürününüzün reklamını yapmak istersiniz, bütün kullanıcılar maillerini gönderirken, disclaimer uygulaması  üzerinden bu metin yahut  imza karşı tarafa yollanır. Sistem Yöneticilerine düşen ise bunu mail server tarafından yapılmasıdır. Böylelikle oluşturulan metin/imza kullanıcının müdahalesi dışında gönderilir.  Bilindiği üzere Exchange 2003 ve daha eski versiyonlarında disclaimer uygulaması third party programlar yardımıyla yapılabiliyordu. Exchange 2007’de ise disclaimer, çok gelişmiş bir uygulama olan “Transport Rules” altında bizlere entegre sunuluyor.

 


 

Exchange Management Console’u açıyoruz ve sırasıyla, Organization Configuration > Hub Transport > Transport Rules > New Transport Rule tıklıyoruz ve alttaki ekran ile karşılaşıyoruz.

 

clip_image001


 

Burada Disclaimer için bir isim belirtiyoruz ve comment kısmına açıklamasını yazıyoruz ve Next >

 

clip_image002

 

Herhangi bir koşul belirtmek istiyorsak belirtiyoruz. Disclaimer uygulaması kullanacağımız için bunlardan hiçbirini işaretlemiyoruz ve çıkan soruya Yes cevabını verip ilerliyoruz.

 

clip_image003

 

Burada Disclaimer ayarlarımızı yapıyoruz. Append disclaimer text using… checkbox’ını işaretliyoruz ve Step 2 yazan yerin altında ki disclaimer text’e tıklıyoruz. Buraya  karşı tarafa giderken kullanılacak disclaimer imzamızı/metnimizi giriyoruz.

 


 


 

clip_image004

 

Smaltest’e tıkladığımızda metnin boyutunu belirtiyoruz En küçük – küçük – orta – büyük – çok büyük diye isteğimize göre seçebiliriz.

 

clip_image005

 

Metin, Default’ta gri rengi ile gönderilir. Bunu değiştirmek için Gray’a tıklayıp seçeneklerden istediğimiz rengi belirtiyoruz.

 

clip_image006

 

With seperator e tıkladığımızda ise,  normail mail yazıldıktan sonra imza için bi sayfa boyunda düz çizgi çeker (——-) ve altına belirttiğimiz imza/metin i ekler.

 

clip_image007

 

Append’e tıkladığımızda ise, mail ile tümleşik mi yoksa ayrık mı olacağını belirtiriyoruz.

 

Bu ayarıda bitirdikten sonra ilerliyoruz

 

clip_image008

 

Burada ise Exceptions yani bu ayarın dışında kalmasını istediklerinizi seçmemizi istiyor. Ben herhangi bir değişiklik yapmadım çünkü senaryomda şirket politikasi gereği gelen ve giden tüm maillerde belirttiğimiz imza/metin kullanılacak. İlerliyoruz

 

clip_image009

 

Ve Disclaimer uygulamamızın transport config in altına başarıyla kaydedildiğine dair mesajımızı alıyoruz. Artık Finish deyip çıkıp disclaimer in tüm maillerde uygulandığını görebiliriz.

 


 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu