Exchange Server

Exchange Server Migration (Public Folder Migration)

Farklı organizasyonlar arasında Public Folder taşınması için aşağıdaki linkten Inter-Organization Replication tool ‘ u indirelim.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=E7A951D7-1559-4F8F-B400-488B0C52430E&displaylang=en

 

Inter-Organization Replication tool farklı organizasyonlar arası public folder ve free/busy replikasyonunu sağlayarak organizasyonların istedikleri bilgileri diğer organizasyon ile paylaşmasına olanak verir. Biz de daha evvel posta kutularını taşıdığımız bir organizasyonun ortak klasörlerini yeni organizasyona replike ettirip eski organizasyon public folder bilgilerini yeni organizasyona taşımayı hedefliyoruz.

clip_image002

Öncelik ile iki organizasyonda birer kullanıcı oluşturalım. Bu kullanıcıyı MAPI bağlantı kurmak amaçlı kullanacağız. Bizim bu laboratuvar çalışmasında oluşturduğumuz kullanıcı “servis “olsun . Bu kullanıcıyı migrate etmek istediğiniz Public Folder’lar üzerinde Owner yapmamız gerekmekte. Aksi takdirde permissionların migrasyonunda problem yaşanacaktır.

clip_image004

clip_image005

Download ettiğimiz aracın içeriğini c sürücümüzde oluşturduğumuz ExchSync isimli klasöre extract edelim.

clip_image007

Burada gördüğünüz Exscfg aracı yapacağımız replikasyonun ayarlarını bir dosya halinde kayıt etmek için kullancağız. Daha sonra da Exssrv aracı ile de hazırladığımız bu ayar dosyasını import ederek server üzerinde bir replikasyon servisi oluşturacağız.

clip_image009

clip_image010

clip_image012

clip_image014

Logging ve Schedule kısmı ayarlarından sonra artık Publisher (Eski Organizasyon) Subcriber (Yeni Organizasyon) için Advanced tablarına girip daha evvel oluşturduğumuz Servis kullanıcısının Username ve Password bilgisini gireceğiz. Publisher kısmında server olarak Eski Organizasyonun sunucusun ismini Subcriber kısmında da Yeni organizasyonun ismini gireceğiz.

clip_image016

Folder List butonunu tıkladığımızda açılan pencerede Eski organizasyondan Yeni organizasyona replika edilecek folderları belirlememiz gerekecek. Daha evvel username password bilgisi girilmiş kullanıcın credential ile Logon butonuna tıkladığımızda server tarafından sundukları listeler çekilir. Burada dikkat edilmesi gereken daha evvel bahsi gecen Public Folder permission larına dikkat edilmesidir. Sol taraftaki menuden replika edilmesini istediğiniz root Public Folder için sağ pencerede New Folder butonunu kullanarak bir Public Folder oluşturun. Daha sonra Sol tarafta seçim yapıp sağ pencerede de replikasyonun gitmesini istediğiniz Folderı seçerek aşağıdaki Add ile replikasyonu ve replikasyonun yolunu tanımlayabiliriz. (-> <> <-) .

Subfolder seçeneğinin replikasyona folder içindeki subfolder larından katılmasını sağlamak için Deletions seçeneği ile de daha replika edilmesine rağmen sonradan kaynak tarafında silinmiş bir folderın silindi bilgisinin de replika edilip edilmeyeceğini belirlemede kullabiliriz. Default ve Anonymous seçenekleri ile Folder üzerinde bulunan Default ve Anonymous permissionlarının taşınıp taşınmaycağının belirlenmesinde kullanılır.

clip_image018

İşlemlerimiz bittikten sonra ayarlarımızı C sürcüsünde daha evvel oluşturduğumuz Exchsync folderına kopyalayalım

clip_image020

clip_image021

clip_image023

İşlem bittiğinde yukarıda görüldüğü gibi belirttiğimiz aralıklar ile Eski organizasyondan belirlediğimiz Public Folder’lar Yeni organizasyona replika edilecektir. Daha sonra istenirse servis remove edilebilinir.

Hoşçakalın

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu