Donanım

QNAP Sanallaştırma İstasyonu Nasıl Kullanılır? QNAP Virtualization Station

QNAP Sanallaştırma İstasyonu, birden fazla sanal makineyi yönetmek için QNAP NAS üzerinde sanallaştırılmış masaüstü işlemleri sağlar. Kullanımı kolay arayüz ile QNAP NAS’ta oluşturulan tüm sanal makineleri en az çaba ile merkezi olarak yönetebilirsiniz. Birden çok işletim sistemine ev sahipliği yapabilen QNAP NAS, yalnızca veri arşivleme ve yedekleme için değil, kapsamlı, güçlü bir NAS sunucusu.

Sanallaştırılmış masaüstü işlemlerini kullanmanın birçok faydası vardır: (1) sanal makineler farklı işletim sistemleri ile oluşturulabilir (2) verilere erişilebilir ve dosyalar doğrudan sanal makinelerde yüklü uygulamalar tarafından açılabilir (3) tüm işlemler NAS üzerinden gerçekleştirilir

 

Sanallaştırma İstasyonunu Kurma

Sanallaştırma İstasyonu uygulamasını QNAP NAS’a kurmak için, NAS Masaüstüne yönetici olarak giriş yapın. “Uygulama Merkezi”> “Sanallaştırma İstasyonu” na gidin ve “QTS’ye Ekle” yi tıklayın. Kurulum tamamlandıktan sonra lütfen Sanallaştırma İstasyonu’nu çalıştırın.

clip_image001

Sanallaştırma İstasyonunu başlattığınızda, öncelikle VT (Sanallaştırma Teknolojisi) için BIOS açılmış veya kurulmamışsa, QNAP NAS ürün yazılımı sürümünün 4.0.5 veya üstü olup olmadığını kontrol edin.

clip_image002

clip_image004

clip_image006

Daha sonra, gelecekte oluşturacağınız VM’leri (sanal makineler) bulmak için QNAP NAS üzerindeki varsayılan klasörü seçin.

clip_image008

Varsayılan klasörü ayarladıktan sonra, VM’lerde (sanal makineler) oluşturulan Sanal Diskler varsayılan klasörde bulunur.

Sonra, gelecekte yaratacağınız VM’ler (sanal makineler) için Ethernet’i seçin.

clip_image010

Varsayılan klasörü ve ağ arabirimini ayarlamayı bitirdiğinizde, QNAP NAS’daki Sanallaştırma İstasyonunu kullanmaya başlamak için “bitir” i tıklayın.

clip_image012

VM’yi yükle (sanal makine)

CD / DVD vasıtasıyla bir VM (sanal makine) yükleyin

Bir işletim sisteminin bir CD / DVD’sini kullanarak bir VM (sanal makine) yüklemek isterseniz, önce diskin bir ISO görüntüsü oluşturmanız ve QNAP NAS’a aktarmanız gerekir. ISO dosyalarını oluşturacak bir yazılımınız yoksa, uygun bir uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Https://cdburnerxp.se/en/download

CDBurnerXP’yi indirdikten ve başlattıktan sonra, “Copy or Grab Disc” i seçin ve ardından “Tamam” ı tıklayın.

clip_image014

“Sabit disk” i bir hedef olarak seçin, ardından dosya için bir hedef klasörü atayın ve “Dosya türü: ISO (Tek parça)” seçin. İşlemi başlatmak için “Disk kopyala” yı tıklayın.

clip_image016

Seçilen hedef klasörde CD / DVD’nin bir ISO görüntü dosyası oluşturulur.

clip_image018

ISO dosyasıyla VM (sanal makine) yükleyin

Genel Bakış ekranı VM adını, CPU özelliklerini ve kullanımını, toplam bellek kapasitesini ve kullanımını içeren QNAP NAS ayrıntılarını gösterecektir. Bu ayrıntıların altında, oluşturduğunuz tüm VM’ler (sanal makineler) listelenir.

clip_image020

VM oluştur:

VM (sanal makine) oluşturmak istediğinizde, “Create VM” yi seçin ve sonra varsayılan şablonu seçin: kişisel bir VM (sanal makine) oluşturmak için “mikro, mini, küçük, orta, büyük ve xlarge” ). Vb.

clip_image022

Ardından, işletim sisteminin türünü ve sürümünü, CD görüntüsünün yerini, VM’nin bulunduğu klasörü ve ağ arabirimi ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

clip_image024

clip_image026clip_image028clip_image030

Konfigürasyonu bitirmek için lütfen “Oluştur” u tıklayın. Böylece VM’nizi (sanal makine) yaratmış olacaksınız.

clip_image032

Ardından, VM’yi (sanal makine) açmak için “Başlat” düğmesini tıklayın.

clip_image034

İşletim sistemini VM’ye (sanal makine) yüklemek için lütfen “Konsol” u tıklayın.

clip_image036

clip_image038 

Sanallaştırma İstasyonu için kullanıcı arayüzü ve işlevleri

Genel Bakış :

Genel Bakış ekranı adı, CPU ve bellek kullanımı, tüm ses kapasitesi ve gerçek zamanlı ağ G / Ç trafiği de dahil olmak üzere QNAP NAS’ın ayrıntılarını gösterecektir. Bu ayrıntıların altında, oluşturduğunuz tüm VM’ler (sanal makineler) listelenir.

Eylem sütununda, “Güç Kontrolü”, “Konsol”, “Paylaş”, “Hesap Yönetimi” ve “QVM Atama” gibi VM’yi çalıştırmak için beş hızlı düğme vardır.


clip_image040

VM’yi İçe Aktar:

Bir VM’yi (sanal makine) içe aktarmak istediğinizde
“İçe ve Dışa Aktar” ı seçin ve sonra ana VM dosyasını QNAP Turbo NAS veya PC’nizden alabilirsiniz. 

clip_image042
Not: * .ova, * .ovf dosya formatları yalnızca VirtualBox v4 ve VMWare 5.0 dışa aktarılan sanal makine ile uyumludur; Format * .vmx yalnızca VMWare Workstation 8/9’dan oluşturulan sanal makine ile uyumludur; Format * .qvm yalnızca Sanallaştırma İstasyonu içindir. 

Sonra, VM içe aktarma ayarlarını yapılandırabilirsiniz. 
clip_image044 
Yapılandırmayı tamamladığınızda, “içe aktarma” yı tıklayın ve İçe Aktarma İşleminin bitmesini bekleyin. Sanallaştırma İstasyonunda içe aktardığınız VM’yi göreceksiniz.
clip_image046
 

clip_image048

VM’yi dışa aktar:

Bir VM’yi (sanal makine) dışa aktarmak istediğinizde, VM’yi (sanal makine) aktarmadan önce kapatın..

clip_image050

Daha sonra, “İçe Aktar ve Dışa Aktar”> “Dışa Aktar” ı seçin ve dosyaları dışa aktarmak için bir dosya adı vermek için yapılandırın. Bu yapılandırmaları ayarladıktan sonra, VM’yi aktarmaya başlamak için “Başlat” a tıklayın.

clip_image052

Dışa aktarma İşlemi% 100’e ulaştıktan sonra “Son” düğmesine tıklayın. Aktarmış olduğunuz VM’yi indirmek istiyorsanız “İndir” seçeneğini tıklayın. 

clip_image054Tüm VM aktarma görevlerini kontrol etmek için tıklayabilirsiniz.

clip_image056

Anlık Görüntü:

Sanallaştırma İstasyonu, sanal makinenin sistem durumunu bir noktada kaydetmek için anlık görüntüleme özelliği sağlar. Sanal makine arızasında, kullanıcılar sürekli sistem çalışmasını sağlamak için bir anlık görüntüye hızla geri dönebilirler. 

VM bilgi sayfasına gidin ve “Anlık Görüntü” seçeneğini tıklayın. 
clip_image058 

Sonra, anlık görüntüyü adlandırın ve işlemini başlatmak için “Oluştur” u tıklayın. 

clip_image060

clip_image062

“Anlık görüntü oluştur [anlık görüntü adı] başarılı” mesajını gördüğünüzde, “Anlık görüntü” ana sayfasına dönmek için “Gizle” yi tıklayabilirsiniz. Sonra, tüm anlık görüntü görevlerini kontrol etmek için lütfen “Snapshots” a tıklayın. Sistem durumunu, anlık görüntüyü aldığınız noktaya getirmek isterseniz, lütfen “Revert” düğmesine tıklayın.

clip_image064 

clip_image066

Ağ Ayarı:

“Ağ Ayarı” nı tıkladığınızda, ağ topolojisi görüntülenir. VM bağdaştırıcısını tıklatarak bağlanmak için sanal bir anahtar seçebilirsiniz. Sanal Anahtarı tıklatarak ağ modunu ayarlayabilir ve bir Ethernet arabirimine bağlayabilirsiniz. 
clip_image068

Ağ modları:

Yalıtılmış 
Ağ Sanal Anahtara herhangi bir Ethernet arabirimi bağlanmazsa yalıtılmış bir ağ oluşturulur. VM’lerin elle IP adresini ayarlamak, aynı Sanal Anahtara bağlı VM’ler arasında iletişimi sağlayabilir.

Harici 
Ağlar Bir Sanal Anahtara bir Ethernet arabirimi bağladıktan sonra, arabirimin IP adresi 0.0.0.0 olarak değiştirilecek, böylece VM ağ trafiğini NAS üzerinden geçiremeyecek.

Köprü Ağ
Switch’e bir Ethernet arabiriminin (Port trunking) bağlanması köprülü ağ oluşturur. NAS ve Sanal Anahtar, aynı Ethernet arayüzünü paylaşabilir ve dahili yönlendirme yoluyla yüksek hızlı veri aktarımını destekler.

Hesap Yönetimi:
“Hesap Yönetimi” ni seçtiğinizde, her bir kullanıcının izinlerini listeleyen bir tablo görürsünüz. Bu tablo, Kontrol İzni ve Görünüm İzni de dahil olmak üzere her bir VM’ye (sanal makine) ilişkin kullanıcıların izinlerine genel bir bakış sunar veya her bir kullanıcı için VM’lerin genel görünümünü gösterir. İkisini de görüntülemek için “Tümü” seçeneğini de seçebilirsiniz. 

clip_image070
[Kullanıcı Oluştur] seçeneğini tıkladığınızda yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz. Kullanıcıları VM’lere atayabilir, Konsollar ve İşlemler gibi VM’leri kullanma izinlerini ayarlayabilirsiniz. Öte yandan, mevcut kullanıcıların izinlerini değiştirmek isterseniz, kullanıcı adını tıklayın ve izinleri sıfırlayın. 
clip_image072 

 clip_image074 Tıklarsanız Denetim İzini, yalnızca görüntüleme izni veya geçerli kullanıcı için bir sanal makine ekleyebilirsiniz.  clip_image076tuşuna tıklarsanız, VM’yi kaldırabilirsiniz. 

clip_image078 
Kullanıcıları silmek isterseniz lütfen kullanıcı adlarını kontrol edin ve [Sil] seçeneğini tıklayın.

 

Aygıt Yönetimi:

VM’lerin yapılandırmaları burada listelenmiştir. Bilgileri kontrol etmek için Genel Bakış, HDD, Ağ ve USB gibi sekmeler arasında geçiş yapabilirsiniz. “Düzenle” yi tıklayarak cihazları ekleyebilir, silebilir ve ayarlayabilirsiniz.

clip_image080


A. HDD

1) Depolama Görünümü 2) VM View 
Depolama Görünümü, her bir paylaşılan klasörün ve veri hacminin kullanımını görüntülerken VM View, denetleyiciler ve önbellek modları gibi HDD yapılandırmalarını görüntüler.

clip_image082 
clip_image084

B. Ağ

Aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz: 1) Ağ Görünümü 2) VM Görünümü. 
Ağ Görünümü, Sanal Anahtarların ve bağlı VM’lerin trafiğini gösterirken, VM Görünümü, aygıt modelleri ve MAC adresleri gibi Ağ bağdaştırıcısı yapılandırmalarını görüntüler.

clip_image086

clip_image088

C. USB

Aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz: 1) USB Görünümü 2) VM Görünümü. 
USB Görünümü, USB aygıtlarıyla ilgili bilgileri gösterirken, VM Görünümü bağlı VM’yi gösterir.

clip_image090

clip_image092

VM Yedekleme ve Geri Yükleme:

VM uzaktaki veya yerel de bulunan NAS’a yedeklenebilir / geri yüklenebilir. Her görev manuel olarak etkinleştirilebilir, durdurulabilir, düzenlenebilir ve silinebilir.


clip_image094

“Yeni Görev” i tıkladıktan sonra, yerel veya uzak NAS’dan yükleme görevi oluşturabilirsiniz. 
clip_image096
 

7.1 Uzak NAS bilgilerini kaydetmek
Uzaktan yedekleme / geri yükleme görevleri için uzaktaki NAS bilgiler gelecekte kullanılmak üzere kaydedilebilir. 
clip_image098

7.2
Yedekleme zamanlama Çizelgeleme yedeklemesi, en iyi depolama alanı kullanımı için maksimum yedekleme sürümünü ayarlamayı destekler. 
clip_image100 

7.3 Uzak NAS açıklamasını Düzenleme
“NAS Tanımını Yönet” bölümünde, kaydedilen uzak NAS bilgilerini ve açıklamasını düzenleyebilir, oluşturabilir ve silebilirsiniz. 
clip_image102 

7.4 Yerel bir VM yedekleme önyükleme
Yerel NAS’daki VM yedekleme doğrudan bir VM olarak başlatılabilir, ancak artık geri yüklenemez. Bu mekanizma VM üzerinde çalışan servislerin çalışma süresini azaltır.
clip_image104

Tercihler:

“Tercihler” i seçtiğinizde dört sekmeyi göreceksiniz:

Varsayılan Klasör: işletim sistemi disk görüntülerinin yeri (ISO Görüntü Klasörü) ve VM görüntülerinin konumu (HDD Resim Klasörü) için varsayılan klasörü ayarlayabilirsiniz. 
NAS erişim izni olmayan ve CD / DVD görüntülerini kullanmanız gerekebilecek diğer kullanıcılar için, CD / DVD görüntülerinin yeri için varsayılan klasörü ayarlayabilirsiniz (CD / DVD Paylaşım Klasörleri).

clip_image106

Bağlantı Noktası Ayarları: 
“Web Sunucusu”, “Web Sunucusu (SSL)” ve “HTML5 Konsolu” nun varsayılan bağlantı noktaları sırasıyla 8088, 8089 ve 3388’dir. Sanallaştırma İstasyonu tarafından kullanılan bağlantı noktalarını seçebilirsiniz.

clip_image108

UPnP Ayarları: İnternet’ten NAS’a erişime izin vermek için bir UPnP yönlendiricisini etkinleştirebilir / devre dışı bırakabilirsiniz. (Not: bu işlev yalnızca desteklenen UPnP aygıtlarıyla çalışır.)
clip_image110

Dil 
Görüntülenen dili değiştirebilirsiniz.

clip_image112
clip_image114

VM Marketi:

“VM Mağazasını” seçerseniz iki VM Mağazasını, “Bitnami App Store” ve “VMware Sanal Mağazalarını” nı görebilirsiniz. Bunlardan birini tıklarsanız, örneğin [VMware Sanal Aygıt Mağazaları], onları Sanallaştırma İstasyonuna nasıl indireceğinizi göstermek için size rehberlik edecektir.
clip_image116

clip_image118

Kayıtlar:

Eğer Sanallaştırma İstasyonu sistem günlüklerini kontrol etmek istiyorsanız, “Log” u seçiniz. Sistem günlüğünün tüm raporunu indirmek istiyorsanız, Virtualization Station sisteminin CSV dosyasını bilgisayarınıza indirmek için l”İndir” seçeneğini tıklayın.
clip_image120

Sanal Makine bilgi sayfası: Sanal Makinelerin Listesi

Oluşturduğunuz tüm VM’leri (sanal makineler) görüntüleyebilirsiniz . Bir VM (sanal makine) seçtiğinizde, bu VM’nin (sanal makine) donanım bilgilerini denetleyebilirsiniz.
clip_image122

“Güç” düğmesine tıklarsanız, VM’yi (sanal makine) güç sıfırlar, açar veya kapatır.
clip_image124

“Askıya Al” ı tıklarsanız, VM’yi (sanal makine) duraklatır ve daha sonra “Devam et” yapmanıza izin verir.

“Konsol” u tıklarsanız, VM’yi (sanal makine) açar ve VM’deki (sanal makine) işletim sistemini kullanmanıza izin verir.

“Anlık Görüntü” seçeneğini tıklarsanız, sanal makine sisteminin durumunu bir noktaya kaydeder.

“Sil” i tıklarsanız, bu VM’yi (sanal makine) silecektir.

“Klon” düğmesine tıklarsanız, VM’yi (sanal makine) QNAP Turbo NAS’deki başka bir paylaşılan klasöre kopyalar.

“Insert VM Driver” (VM sürücüsünü ekle) düğmesini tıklatırsanız, VM Sürücüsü görüntüsünü VM’ye yerleştirecektir. (Unutmayın: VM Sürücüsü Virtual Gigabit Ethernet ve Sanal Disk Denetleyicileri gibi VirtIO arabirim aygıtlarını kurabilir VirtIO arabirim aygıtlarını seçtikten sonra VM Sürücüsünü VM içinde yüklemek için kullanabilirsiniz.)


“Sanal Makine Ayarları” nı tıklarsanız, ağ, donanım, önyükleme seçenekleri, CD-ROM, video, otomatik başlatma ve uzak konsol dahil olmak üzere VM’nin (sanal makinenin) tüm seçeneklerini yapılandırabilirsiniz. 
clip_image126

clip_image128 
“Yerel Ekran” ı kontrol etmek, VM’yi HD İstasyonu aracılığıyla yerel olarak çalıştırabilmenizi sağlayacaktır. Normal bir bilgisayardaki gibi VM’yi doğrudan çalıştırmak için klavye, fare ve HDMI monitör kullanabilirsiniz. 
clip_image130

Bu seçeneği işaretledikten sonra, HD Station’da çıkış ekranında bir [QVM] simgesi gösterilir. [QVM] ikonuna tıklamak VM konsoluna girer. 
clip_image132
Fare imlecini VM konsolunun en üst merkezine sürüklerseniz, “Tam ekran bırak”, “Send key combination” ve “Bağlantı Kes” seçenekli bir araç çubuğu görüntülenir. 
clip_image134
clip_image136: VM’nin tam ekran modundan çıkar 
clip_image138

clip_image140
tuş kombinasyonları gönderme seçeneği sağlar HD İstasyonu keser ve döner: 

Tıklarsanızclip_image142VM eklemek için Turbo NAS CD / DVD ISO görüntü seçmenizi sağlayacaktır.
clip_image144
 
Tıklarsanız
clip_image145
, hangi USB aygıtlarının VM’ye bağlanabileceğini seçmenize izin verir. 

Aklınızda bulundurun:

USB cihazlarının çeşitliliği nedeniyle, evrensel USB desteğini garanti edemiyoruz. USB sürücüler, kart okuyucular, klavye, fare, yazıcı ve tarayıcı gibi genel USB aygıtları uyumlu olmalıdır.

USB aygıtı için bir sürücü gerekiyorsa, bunu VM’ye öncesinde yüklemek gerekir.

USB 3.0 aygıtlarını kullanmak için USB 2.0 bağlantı noktasına bağlı olmaları gerekir. USB 2.0 (veya daha eski) aygıtlar USB 3.0 bağlantı noktaları ile kullanılabilir.

Bir VM’de maksimum 3 USB aygıtı aynı anda kullanılabilir.


clip_image147 

clip_image149 
Bir USB aygıtını çıkarmak için:


İlgili işletim sistemini kullanarak USB aygıtını çıkarın

Sanal Aygıt İstasyonundaki VM bilgi sayfasında USB aygıtının bağlantısını kesin

USB aygıtını QNAP NAS’dan çıkarın

 

Konsol:

İşletim sistemini VM’ye (sanal makine) yüklemek için lütfen “Konsol” u tıklayın. 
Bağlantı kalitesi seviyesini seçebilirsiniz: Yüksek, Orta, Düşük ve Ultra Düşük.

clip_image151

clip_image153

Tıklarsanız clip_image155VM (sanal makine) yayını durdurulur.

Tıklarsanız clip_image157VM (sanal makine) sıfırlar.

Tıklarsanız clip_image159VM (sanal makine) kapanır.

Tıklarsanız clip_image161VM (sanal makine) yi kapatmaya zorlar.

Tıklarsanız clip_image163ilgili zaman noktasında anlık durumunu kaydeder.

Tıklarsanız clip_image165 VM için “Ctrl + Alt + Del” kombinasyonu nu tetikleyecektir.

Tıklarsanız clip_image167VM (sanal makine) için yazılım çoklu klavye gösterecektir.


clip_image169

Tıklarsanız clip_image171, pencerenin boyutuna AutoFit edecektir.

Tıklarsanız clip_image173, tam ekranda görüntülenir.

Tıklarsanız clip_image175, yüksek seviyeye bağlantı kalitesine geçecektir.

Tıklarsanız clip_image177, orta seviyeye bağlantı kalitesine geçecektir.

Tıklarsanız clip_image179, düşük seviyeye bağlantı kalitesine geçecektir.

Tıklarsanız clip_image181, bu ultra düşük seviyeye bağlantı kalitesine geçecektir.

 

Sanallaştırma İstasyonu Sınırı

Öğe

Açıklama

OS listesini destekleyin

Microsoft Windows XP 
Microsoft Windows 7 
Microsoft Windows 8 
Microsoft Windows 8.1 
Microsoft Windows Server 2003 R2 
Microsoft Windows Server 2008 
Microsoft Windows Server 2008 
Microsoft Windows Server 2012 
Microsoft Windows Server 2012 R2 
Fedora 11,12,13,14,15,16,17, 18,19 
CentOS 6.0,6.1,6.2,6.3,6.4,7.0 
Red Hat Enterprise Linux 6,7 
Suse Linux Kurumsal Sunucu 11 
OpenSUSE 11,12 
Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx) 
Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) 
Ubuntu 11.04 (Natty Narwhal) 
Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) 
Ubuntu 12.04 LTS (Hassas Pangolin) 
Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal) 
Ubuntu 13.04 (Raptor Ringing) 
Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) 
Ubuntu 14.04 (Güven Tahr) 
Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn)

Maksimum sayıda Sanal İşlemci

Intel® Core ™ i3 / i5 için 4’e kadar. 
Intel® Xeon / Core ™ i7 için 8’e kadar.

Veri deposu

30GB’a kadar (Tekli VM). 
– Tower (16GB): 14GB’a kadar (Tekli VM). 
– Rafa monte etme (32GB): 30 GB’a kadar (Tekli VM).

Maksimum Sanal Anahtar Sayısı

8’e kadar.

Maksimum çekim sayısı

VM başına 16’ya kadar (Sanal Makine).

Eşzamanlı olarak çalışan VM’lerin maksimum sayısı

Eşzamanlı olarak çalışan VM’lerin sayısı gerçek RAM, CPU kapasitesi ve VM’lerde çalışan uygulamaların kullanımına tabidir. Birden çok VM’yi aynı anda çalıştırmak, NAS’ın performansını etkileyebilir. 
(Not: Ayrıntılı bilgi için lütfen QNAP’ın web sitesini ziyaret edin, desteklenen her NAS modeli tarafından adreslenmiştir.)

Maksimum VM sayısı

Limit yok.

VM Dosya Desteği Al

* .OVA / * .OVF: VirtualBox 4.x ve VMWare 5.0 
* .VMX: VMWare WorkStation 8 ve 9

VGA Kartı

Standart VGA. 
(Dikkat: Direkt X ve OpenGL desteklenmez)

Maksimum Kontrol İzin Belgesi

VM başına 2

Maksimum İzleme İzin Sayısı

VM başına 2

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu