Cloud Computing

Office 365 MFA – Bölüm 2 – SMS ile Kimlik Doğrulama

 

Bir önceki makalemizde Office 365 üzerindeki kullanıcılarda MFA özelliğini nasıl aktif edeceğimizden bahsetmiştik. Bu makalemizde ise MFA’i telefonumuza gelen sms ile nasıl yapacağımızdan bahsedeceğiz.Portal.Office.com adresine gidip, kendimizie ait mail hesap bilgilerimiz ile giriş yapıyoruz.

clip_image002

Resim 01

Sonrasında “Set it up now” butonuna tıklıyoruz.

clip_image004

Resim 02

Kimlik doğrulam tipini “Authentication phone”, Ülke kodunu “Turkey (+90)” seçiyoruz, ardından telefon numarasımızı hemen sağ taraftaki ilgili alana giriyoruz ve doğrumalama metodunu “Send me a code by text message” seçerek, “Next” butonuna tıklıyoruz.

clip_image006

Resim 03

Size telefonunuza gelen SMS içerisindeki kodu ilgili alana yazıyoruz. SMS’ler “Verify”, “Skype”, “Microsoft”, “Secure” isminde veya “0850” ile başlayan bir numaradan gelebilir.

clip_image008

Resim 04

 

clip_image010

Resim 05

Telefonumuzu doğrulama işlemini gerçekleştirdik. “App password” yazısı altındaki kodu kaybetmeyeceğimiz bir yere not ediyoruz. Bu kod ile mabil hesaplarımızı çok faktörlü kimlik doğrulamasını desteklemeyen sistemlerde parola yerine kullanacağız. Yani mobil cihazınızı içerisinde gelen mail uygulması Office 365 çok faktörlü kimlik doğrulmasını desteklemediği için bu kodu uygulama içerisindeki parola alınına yazmamız gerekecek. Sonrasında “Done” butonuna tıklayarak işlemi tamamlıyoruz.

clip_image012

Resim 06

Web tarayıcısı üzerinde yeni bir oturum açacağımız zaman tekrardan “portal.office.com” adresine gidip, mail hesap bilgilerimiz ile giriş yapıyoruz.

clip_image014

Resim 07

Çok faktörlü kimlik doğrulamasını aktif ettiğimiz için telefonumuza gelen SMS’i ilgili alana yazmamız gerekiyor.

clip_image016

Resim 08

Size telefonunuza gelen SMS içerisindeki kodu ilgili alana yazıyoruz. SMS’ler “Verify”, “Skype”, “Microsoft”, “Secure” isminde veya “0850” ile başlayan bir numaradan gelebilir.

clip_image017

Resim 09

 

clip_image019

Resim 10

Bu makalemizde MFA’i telefonumuza gelen sms ile nasıl yapacağımızdan bahsetmiş olduk. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki mkalemizde görüşmek dileğiyle.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu