Cloud Computing

Azure Service Health Preview

Azure portalında yeni kişiselleştirilmiş servis sağlık gösterge tablosu olan Azure Service Health’in önizlemesi yayınlandı. Bu özellik Azure servisindeki sorunlar sizi etkilediğinde sizlere rehberlik ve destek sağlar. Azure Service Health, Azure kaynakları için gelecekteki değişiklikler ve bakım için hazırlanmanıza da yardımcı olur.

Yeni Hizmet Sağlık gösterge tablonuzu başlatmak için Service Health sütununu seçmeniz yeterlidir.

clip_image002

Resim 01

Hizmet sorunları görünümü, Azure hizmetlerinde kaynaklarınızı etkileyen devam eden sorunları gösterir. Sorunun ne zaman başladığını ve hangi hizmetlerin ve bölgelerin etkilendiğini hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

clip_image004

Resim 02

Azure’un sorunu çözmek için ne yaptığını anlamak için en son güncellemeyi görebilirsiniz. Sorunun sorun yönetimi sisteminizde kullanılabilmesi için bir bağlantı oluşturabilir. Ayrıca, Azure portalına erişimi olmayan kişilerle paylaşmak için sorunu PDF olarak kaydedebilirsiniz.

clip_image006

Resim 03

Potential impact sekmesinde, bu sayıdan etkilenebilecek kaynakların listesini gözden geçirebilirsiniz. Listeyi indirmek ve ekibinizle paylaşmak için dışa aktarma özelliği de kullanılabilir.

clip_image008

Resim 04

Önemli olana odaklanabilirsiniz. Hizmet Sağlık hizmetini işinize eleştirel abonelikleriniz, bölgeleriniz ve kaynak türleriniz için filtreleyin. Filtreyi kaydedin ve kişiselleştirilmiş sağlık dünyası haritasını portal üzerinde sabitleyin.

clip_image010

Resim 05

clip_image012

Resim 06

Planlanan bakım ve sağlık önerileri görünümlerini kontrol edin. Burada, yaklaşmakta olan bakım ve kesintileri önlemek için önerilen eylemler hakkında bilgi bulacaksınız.

Sağlık geçmişi görünümünde, kaynaklarınızı etkileyen tüm geçmiş olayları bulabilirsiniz.

clip_image014

Resim 07

Artık yeni Hizmet Sağlık gösterge tablonuzla iyi bilgili olduğunuza göre, bir Hizmet Uyumu uyarısı oluşturalım. Uyarı, bir dahaki sefer sizi etkileyen bir Hizmet Durumu etkinliği olduğunda sizi ve ekibinizi bilgilendirir. Azure Service Health uyarıları ile haberdar olun.

 

Geribildirim yapmak istiyorsanız, sağ alt taraftaki geribildirim eylemini seçip, nasıl iyileştirebileceğimiz konusunda bilgi verebilirsiniz.

 

Resim 08

Bu makalemizde Azure Service Health Preview servisini ve kullanımını anlatmış olduk. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu