Cloud Computing

Azure Security Center’ ı Nasıl Denerim?

 

Azure Security Center, Azure kaynaklarınızın güvenliğini artırmak ve bu kaynakları kontrol altına almak için tehditleri önlemeye, algılamaya ve bunlara yanıt vermenize yardımcı olur. Azure aboneliklerinizde entegre güvenlik izleme ve politika yönetimi sağlayarak fark edilmeyebilecek tehditleri tespit etmenize yardımcı olur.

 

Azure Security Center temel olarak iki fiyat modeli sunar;

· Free Tier

· Standart Tier

 

Free Tier;

Tüm Azure aboneliklerinde otomatik olarak etkinleştirilir. Free Tier katman, Azure kaynaklarınızın güvenlik durumunu, temel güvenlik ilkesini, güvenlik önerilerini ve iş ortaklarının güvenlik ürünleri ve hizmetleri ile entegrasyonunu sağlar.

 

Standart Tier;

Standart katman, tehdit istihbaratı, davranış analizi, anormallik tespiti, güvenlik olayları ve tehdit değerlendirme raporları da dahil olmak üzere gelişmiş tehdit tespit yetenekleri ekler. Standart katman, ilk 60 gün boyunca ücretsiz sunulmaktadır.

 

Bu konuda farkları daha detaylı görmek için aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz

https://www.cozumpark.com/blogs/cloud_computing/archive/2017/07/16/azure-security-center-free-ve-standart-tier-farklari.aspx

 

60 gün boyunca bu özellikleri denemek için eğer bir azure hesabınız var ise portal.azure.com üzerinden Security center penceresine ulaşın. Eğer bir aboneliğiniz yok ise trial olarak Azure aboneliği oluşturabilirsiniz.

https://azure.microsoft.com/en-us/services/security-center/

 

Eğer mevcut bir aboneliğiniz var ise ve gerekli yetkilere sahip iseniz yine azure Security center’ a ulaşmak son derece kolay.

Gerekli izinler için aşağıdaki tabloyu kontrol edebilirsiniz

clip_image001

Bir hesap oluşturduktan sonra veya yetkiniz var ise mevcut bir hesap için login olup portal üzerinde sol tarafta yer alan menüden Security Center linkini buluyoruz.

 

clip_image002

 

Security Center linkine tıkladığınız anda karşınıza aşağıdaki gibi bir karşılama ekranı gelecektir;

 

clip_image004

 

Launch Security Center butonuna basarak ilerleyelim.

 

Yapınıza göre aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır sizleri;

 

clip_image006

 

Dikkat ederseniz ekranın üst bölümünde zaten “Your Security exprerience may be limited. Click here to learn more” kısmını göreceksiniz. Çünkü şu anda varsayılan yani free tier kullanıyoruz. Daha sonra sağ taraftaki menüden Policy kısmına tıklayın

 

clip_image008

 

Daha sonra açılan menüden yükseltmek istediğini abonelik üstüne tıklıyoruz

 

clip_image010

 

İlgili abonelik için yeni bir sayfa (blade) açılır;

 

clip_image011

 

Açılan yeni sayfada Policy Components bağlığı altındaki Pricing tier kısmına tıklıyoruz;

 

clip_image013

 

Burada standart model farklarını daha iyi görebiliyoruz. Fiyatlama konusunda aşağıdaki makalemi inceleyebilirsiniz, burada özellikle fiyatlama konusundaki node sayısı, hangi servislerin node olarak sayıldığını, yeni platform ile değişen saklama maliyetleri konusunda detaylı bilgi paylaşımda bulundum.

 

http://www.cozumpark.com/blogs/cloud_computing/archive/2017/07/16/azure-security-center-free-ve-standart-tier-farklari.aspx

 

Eğer fiyat modeli sizin için uygun ise standart tier seçimi yapabilirsiniz. Aslında burada önemli olan siz bu özellikleri denemek için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Standart tier seçildikten sonra aslında bu özellikle 60 gün boyunca bedava ve eğer 60 günün sonunda bu özellikleri beğenmezseniz tekrar aldığınız hizmeti free tier ile değiştirebilir ve herhangi bir ücret ödemezsiniz. Bu nedenle güvenlik konusunu eğer ciddiye alıyor ve azure üzerinde kullandığınız kaynaklarınız var ise şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim.

 

Evet, bu yaptığımız değişiklik ile artık ücretli bir model olan standart tier ve özelliklerini 60 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Bundan sonra ne yapmalıyım derseniz, onun içinde Azure Security Center Kullanımı konulu makalemi inceleyebilirsiniz;

http://www.cozumpark.com/blogs/cloud_computing/archive/2017/07/23/microsoft-azure-security-center-nedir-planlama-bolum-1.aspx

 

Umarım faydalı makale serileri oluyordur. Bir sonraki makalemde görüşmek dileği ile esen kalın.

 

 

 

 

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu