Cloud Computing

Restore QNAP NAS data to Microsoft Azure storage

Bir önceki makalemde QNAP disk ünitemiz ile nasıl yedeklerimizi direkt olarak Azure storage üzerine alabileceğimizi sizler ile paylaştım. Bu makalemde ise ihtiyaç duymanız halinde bu yedeği nasıl döneceğinizi paylaşacağım.

Öncelikle QNAP tarafında Azure Storage uygulamasını açalım

clip_image002

Daha sonra sol menüden recovery linkine tıklıyoruz

clip_image004

Daha sonra sağ bölümde yer alan Create Job butonuna basıyoruz ve karşılama ekranını next diyerek geçiyoruz.

clip_image006

Bu bölümde sırası ile;

İlk olarak yedeğin kaynağını seçiyoruz, kaynak cloud yani azure storage.

Daha sonra hangi azure hesabı üzerinden dönüş yapacağımızı seçiyoruz. QNAP disk kutunuza birden çok hesap bağlayabilir, bu sayede birden çok storage hesabına bağlı disk saklama alt yapısını kullanabilirsiniz.

Accoun seçiminden sonra o account’ a bağlı konteynırlar listelenir, sizin yedek aldığınız konteynır hangisi ise onu seçiyor. Son olarak konteynır içerisinde yer alan yedek klasörünü seçiyoruz.

Ek olarak eğer yedek içerisindeki dosyalardan emin değilseniz ve internet hızınız çok yüksek değilse dosyaları komple indirmek yerine sadece metadata indirerek dosya isimlerini görebilir bu sayede doğru yedeğe dönmüş olursunuz.

clip_image008

Daha sonra bu yedeği nereye döneceğimizi seçiyoruz. Ben orijinal dizinini seçiyorum, tabi orada dosyalar var ise üzerine yazacaktır. Yedekten emin değilseniz lütfen alttaki kutucuğu seçip yedeği farklı bir klasöre dönünüz.

Eğer benim gibi mevcut verilerin olduğu yeri seçerseniz aşağıdaki gibi bir uyarı alabilirsiniz

clip_image009

Bir sonraki bölümde ise temel network ayarlarını yapabilirsiniz. Yani bu işin erişim sorunları nedeni ile kaç saniye sonra iptal edileceğini veya kaç saniye sonra kaç kez deneneceğini ayarlayabiliyoruz.

clip_image010

Ek olarak mevcut dosyalar ile çakışma olur ise dosyaların yeniden isimlendirilmesi, üzerine yazılması veya yedekten dönülmemesi (ilgili dosya için) seçimini yapabilirsiniz.

Hemen altında bu job için bir zaman tanımlayabilir veya anında başlatabilirsiniz.

clip_image012

Bu job için bir isim tanımı yapabilirsiniz

clip_image014

Son olarak yaptığımız ayarların bir özetini görüyoruz.

clip_image016

Son olarak elle restore işlemini başlatıyorum.

İşlemleri loğlardan takip edebiliyorum

clip_image018

Ayrıca restore ekranında ortalama geri yükleme süresini görebiliyorsunuz

clip_image020   

Ama şunu unutmayın ki bu değer o anki internet hızınız ile ilgili, aynı bir şey download eder gibi eğer hız düşer ise sürede tabiki uzayacaktır. Yada aşağıdaki gibi internet hızlanır ise daha erken bitirebilir

clip_image021

clip_image023

Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemde görüşmek üzere.

 

        

 

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu