Cloud Computing

Office 365 SharePoint Online SharePoint Server Özellikleri ve Kıyaslama

Birçoğumuzun bildiği üzere SharePoint Server ile her ölçekte şirket için Doküman yönetimi, İçerik yönetimi, Portal yönetimi yapabildiğimiz web uygulama tabanlı Microsoft platformudur. SharePoint üzerinde görevler, iş akışları ve web siteleri oluşturarak organizasyon içi ve organizasyon dışına hizmet verebilmekteyiz.

Peki, Office 365 platformundaki 4 hizmetten biri olan SharePoint Online bize ne sağlamaktadır ve SharePoint Server ile farklılıkları nelerdir bunları inceleyelim. SharePoint Online bizlere Doküman yönetimi, İçerik yönetimi ve Portal yönetimi gibi temel SharePoint işlemlerini daha esnek ve kolayca yapabilmemizi sağlamaktadır. Sunucuların arka planda otomatik bakımı sayesinde, çok kısa bir kapalı kalma süresiyle en güncel özelliklerle her zaman kullanabilmekteyiz.

 Office 365 paketinin bir parçası olarak Lisanslanabileceği gibi sadece SharePoint paketi olarak da lisanslanabilmektedir. Hem SharePoint Onprem hem de SharePoint Online’ da 2’ şer lisans türü bulunmaktadır, SharePoint Online Plan 1, SharePoint Standart sürüme eşdeğer ve SharePoint Online Plan2’ de SharePoint Kurumsal sürüme karşılık gelmektedir diyebiliriz.

Aşağıdaki tabloda OnPrem ve Online sürümlerin karşılaştırmalı bilgilerini görebilirsiniz, hemen hemen SharePoint Server sürümünde ne yapıyorsak aynısını Online tarafta da yapabiliyor durumdayız.

 

 

clip_image002

 

 

Şimdide SharePoint Server, SharePoint Online ve Hybrid yapıların artı ve eksilerini inceleyelim,

clip_image004

 

clip_image006

clip_image008

 

Görüleceği gibi SharePoint Online Yöneticiler için maliyet açısından ve biz IT personelleri için de yönetimsel efor açısından çok daha uygun olduğu çok nettir, umarım faydalı olmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu