Cloud Computing

Microsoft Azure Site Recovery – Bölüm3

Herkese merhaba Microsoft Azure Site Recovery Manager makale serimize üçüncü bölüm ile devam ediyoruz. Bu bölümde sizlere Microsoft Azure üzerinde bir storage account oluşturulması ve  Hyper-V host üzerine agent kurulumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Bölüm1

Bölüm2

Azure Site Recovery Dashboard daki sıraya göre gideceğim. O yüzden ilk olarak bir Microsoft Azure üzerinde bir storage account oluşturacağız daha sonra Hyper-V hostlar üzerine kurulacak agent tı download edip onu kuracağız.

clip_image001

Bunun için aşağıdaki menüden NEW diyoruz ve ekran görüntüsündeki gibi Storage Account oluşturuyorum. Burada dikkat edeceğim konu SRM ile Storage Account aynı Region da tanıtmam. Storage Account için bir isim belirliyorum ben burada srmtest olarak belirledim. Daha sonra hangi location da olacağını seçiyoruz benim SRM West Europe o yüzden bende onu seçiyorum. Son olarak ta Geo-Redundant olup olmayacağını seçiyoruz. Son olarak CREATE STORAGE ACCOUNT diyerek storage account tumuzu oluşturuyoruz.

clip_image002

Daha sonra Hyper-V hostlar üzerinde agent kurulumu yapacağız. Bu kurulumları bütün Hyper-V hostların üzerinde gerçekleştirmeliyiz. Bunun için olarak dosyayı download ediyoruz.

clip_image004

clip_image005

Kuruluma başlıyoruz. Agent üzerine çift tıklayarak kuruluma başlıyoruz. İlk olarak bazı ön gereksinimleri kuruyor daha sonra agent kurulumuna geçiyoruz.

clip_image006

Kurulum başladığında aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza geliyor. Burada kurulumun nereye yapacağımızı belirliyoruz. Ben burada hiçbir değişiklik yapmadan devam ediyorum.

clip_image007

Daha sonra Proxy kullanıyorsanız burada Proxy ayarı yapıyorsunuz. Ben kullanmadığım için burada herhangi bir değişiklik yapmıyorum.

clip_image008

Burada kurduğumuz agent tı Microsoft Update de entegre edip etmeyeceğimizi belirliyoruz.

clip_image009

Son olarak gelen ekranda .NET 4.5 ve PowerShell kurulu olmadığını kontrol ediyor. Install diyerek kurulumu başlatıyoruz.

clip_image010

Kurulum kısa sürüyor. Kurulum sorunsuz bittikten sonra Proceed to Registration diyerek kurulum sonrası ayarları yapıyoruz.

clip_image011

Konfigürasyon ayarı olarak yapmamız gereken tek şey Vault Credentials dosyasını göstermek ve serverı Microsoft Azure tarafına register etmek. Browse diyerek gerekli dosyayı gösteriyoruz.

clip_image012

Dosyayı gösterdikten sonra next diyoruz.

clip_image013

Son ekranda da eğer bir problem oluşmaz ise aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü görmeniz gerekiyor.

clip_image014

Makalemin bu bölümünün de sonuna geldik, bir sonraki bölümde görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu