Cloud Computing

Microsoft Azure Site Recovery – Bölüm2

Microsoft Azure Site Recovery Manager makale serimize ikinci bölüm ile devam ediyoruz. İlk makalemizde Azure Site Recovery Vault nasıl oluşturulur ve VMM üzerine kurulması gereken dosyalar hakkında bilgi vermiştik. Bu bölümde sizinlere VMM üzerinde agent kurulumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Bölüm1

VMM sunucumuza geçiyoruz ve elimizde iki adet dosya olması gerekiyor. Birincisi agent kurulum dosyası ikincisi ise Credentials bilgilerini içeren dosya olması gerekiyor.

Şimdi kuruluma geçiyoruz. Kurulum esasında basit eğer sistemde bir sorun yoksa kurulumda da sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Sadece dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var bende bunları kurulum esnasında zaten belirteceğim.

clip_image001

VMMASProvider dosyasına çift tıklayarak kuruluma başlıyoruz. İlk dikkat etmemiz gereken nokta burası kurumlum için VMM kesintisi gerekiyor. Kurulumu bu şekilde planlamamız lazım. Aşağıdaki Stop the VMM service and restart it automactically when installation finishes diyerek Install butonuna basıyoruz.

 

clip_image002

Bu ekran eğer bir Proxy kullanıyorsanız bunu belirtiyoruz ben herhangi bir Proxy kullanmıyorum. O yüzden Connect without Proxy yi seçip kuruluma devam ediyorum.

clip_image003

Kurulumun bu adımında ikinci dosyamız olan Credentials dosyamızı kullanacağız. Browse diyerek dosyamızı gösteriyoruz.

clip_image004

clip_image005

clip_image006

Dosyamızı gösterdikten sonra Vault Name kısmında bizim Microsoft Azure üzerinde yarattığımız Vault tumuzun ismi direk çıkıyor olması gerekiyor. Burada bir sorun yoksa Next diyerek kuruluma devam ediyoruz.

 

Kurulumun bu bölümünde Synchronize Cloud Metadata seçeneği ve Data Encryption seçeneklerini seçiyoruz. Burada Data Encryption seçeneğinde bir sertifika oluşacak bu sertifikayı güvenli bir yerde saklıyor olmamız gerekiyor. Çünkü bir failover durumda bu sertifikayı kullanacağız.

clip_image007

Kurulum ayarları bu aşamadan sonra bitiyor ve kurulum, registration işlemleri başlıyor.

clip_image008

Registration işlemleride sorunsuz bir şekilde bitti.

clip_image009

 

VMM üzerinde kurulumumuz bitti. VMM ‘ den çıkmadan önce failover durumunda kullanacağımız sertifikayı da kontrol ediyoruz.

clip_image010

Makalemin bu bölümünün sonuna geldik, bir sonraki bölümde görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu