Donanım

IBM UpdateXpress System Pack Tool Kullanımı

Kullandığımız IBM Server üzerindeki donanımlarımızın sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için IBM tarafından yayınlanan işletim sistemi driverlarını ve Bios/Firmware belli aralıklarla güncelleştirmemiz gerekmektedir.
Bu yazımızda IBM’in bizim için sunduğu UpdateXpress System Pack Installer Tool ile Windows ortamında kullandığımız IBM System X ya da Blade Serverların için işletim sistemi driverlarını ve Bios/Firmware Updatelerini yapacağız. Bunun için öncelikle UpdateXpress System Pack Installer Tool’unu indiriyoruz.

 

Aşağıdaki Linkten Microsoft Windows ortamında çalıştıracağız Tool’u indiriyoruz.

 

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?brand=5000008&lndocid=SERV-XPRESS

 

 

image001

 

 

IBM UpdateXpress System Pack Tool’unu serverimiz üzerinde seçtiğimiz bir yere indiriyoruz. Ben dosyayı masaüstüne indirdim. Üzerine çift tıklayarak Tool’umuzu çalıştırıyoruz.

 

 

image002

 

 

Bu dosyayı çalıştırmaya emin misin diye bu uyarı çıkıyor karşıma “RUN” diyerek kuruluma başlatıyorum.

 

 

image003

 

 

Kuruluma geçmeden önce dosyaları ayıklama işlemini başlıyor.

 

 

image004

 

 

Karşımıza Lisans ekranı geliyor. Lisansı sözleşmesini kabul ediyorum ve “NEXT” diyerek devam ediyorum.

 

 

image005

 

 

Beni Welcome ekranı karşılamakta bu ekranda check for the latest version on the installerseçeneğini işaretliyoruz ve “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image006

 

 

Eğer ortamımızda bir Proxy Server kullanıyorsak bu ekranda Proxy Server ayarlarımızı yapılandırıyoruz. Benim ortamımda Proxy Server’im olmadığı için herhangi bir değişiklik yapmadan “NEXT” diyerek devam ediyorum.

 

 

image007

 

 

IBM UpdateXpress System Pack Installer desteklediği systemleri güncelleştirmek istiyor.“Update Now” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image008

 

 

Güncelleştirme başarıyla yapılıyor. “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image009

 

 

İndirilen güncelleştirmelerin nerede yönlendireceğimizi seçmemizi istiyor ben Server’im üzerinde bir yer belirleyerek buraya indirilmesini sağlayacağım. Bunun için create a repository of updatessekmesini seçerek “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image010

 

 

Update Type bölümüne geldiğimizde indirilecek güncelleme paketleri için kaynak adres olarak Default olarak Updatexpress System Packs(USXP’s) gelmektedir. Seçtiğiniz server tipi için son version güncellemeleri indirmek istiyorsak eğer bu seçimi Latest available individual updates olarak değiştirmemiz gerekmektedir. Bu değişikliği yaptıktan sonra “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image011

 

 

 

 

Machine Types bölümünde kullandığımız IBM Server’imizin Modelini seçiyoruz ve “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image012

 

 

Server’imiz da kurulu olan işletim sistemini seçiyoruz. İşletim sistemimizi seçtikten sonra “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image013

 

 

Serverimiz için indirilecek olan sistem driverlarını ve Bios/Firmware dosyalarının serverimiz üzerinde nereye kaydedeceğimizi belirlememizi istiyor ben C Diskim altında IBMUpdate adında bir dosya oluşturdum ve buraya indirilmesini sağlayacağım.

 

Bu dizini update işlemleri bittikten sonra silmemeliyiz çünkü daha sonra yapacağımız sistem driverlarını ve Bios/firmware güncelleştirmelerinde program bu dizin altına daha önce indirdiğimiz dosyaları kontrol edecek ve eğer bu dizin altında güncel sistem driverlarını ve Bios/Firmware varsa onları indirmeyeceği için zaman kazanmış olacağız. Bu nedenle ben bu dizini silmemenizi öneriyorum. “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

 

 

image014

 

 

Sistem driverlarını ve Bios/firmware indirmeye başlıyor. Bu işlem biraz uzun sürebilir.

 

 

image015

 

 

Bütün işletim sistemi driverlarını ve Bios/Firmware güncelleştirilmelerin hepsini indirdi. “NEXT” diyerek yeni güncelleştirilmelerimin kurulmasını sağlıyorum.

 

 

image016

 

 

İndirdiğim güncel driver ve Bios/Firmware kurulmaya başlandı.

 

 

image017

 

 

Bütün güncelleştirilmelerim sorunsuz bir şekilde kuruldu “NEXT” diyerek devam ediyorum.

 

 

image018

 

 

Finish diyerek programı kapatıyoruz.

 

 

image019

 

 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu