Haberler

11. Nesil Intel Rocket Lake İşlemcileri Yolda

Intel Genel Müdürü John Bonini, 11. nesil “Rocket Lake” işlemcilerinin 2021 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacağını açıkladı.

Ayrıca yeni gelecek işlemcilerin PCI 4.0 teknolojisini destekleyeceğini söyleyen şirket, yeni nesil CPU’ları hakkında başka herhangi bir bilgi sağlamadı.

Şirketin Genel Müdürü John Bonini açıklamada “Beklediğiniz gibi sürekli olarak ileriye bakıyoruz ve masaüstü CPU’larımızı nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi düşünüyoruz. Bununla birlikte, yeni nesil 11. Nesil Intel Core masaüstü işlemcilerin (kod adı “Rocket Lake”) 2021’in ilk çeyreğinde geleceğini ve PCI 4.0 için destek sağlayacağını onaylamaktan da mutluluk duyuyorum. Bu, oyun için başka bir harika işlemci olacak ve yakın gelecekte daha fazla ayrıntı ifşa etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Diğer taraftan, ünlü ekran kartı inceleme sitesi Videocartz, yaklaşan Rocket Lake işlemcileriyle ilgili bir dizi önemli bilgileri ortaya çıkarmıştı.

Videocartz sitesinin aktardığına göre Intel Rocket Lake işlemcileri yeni bir çekirdek mimariye (söylentiye göre Cypress Cove) ve Intel Xe Gen 12 grafik birimine sahip olacak. Seri, grafik ve depolama için PCIe 4.0 desteği ile Comet Lake serisinden ayrılıyor. 125W TDP değerine sahip olacak işlemcilere 8 çekirdek ve 16 izlek birimi eşlik edecek.

Kaynak

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu